Print bookPrint book

минали мероприятия и предстоящи дейности в гимназията

2015 г/2016г

Site: pgaz.eu
Course: pgaz.eu
Book: минали мероприятия и предстоящи дейности в гимназията
Printed by:
Date: Monday, 22 April 2019, 11:08 PM

Table of contents

ДЕЙНОСТИ

ЗАЕДНО МОЖЕМ

2016 г. /2017 г.

По традиция, за поредна година в навечерието за Деня на Народните будители,в ПГ„Проф.д-р .Ас.Златаров"се проведе състезание по майсторско управление на велосипеди.В продължение на 2 часа ученици от 9 до 12 клас се състезаваха оспорвано.От 1 до 7-мо място състезателите финишираха с 1 сек.разлика.Естествено спечелиха най-добрите:
1.Кристиян Крумов-11-в клас(1.12)
2.Георги Атанасов-10-а клас(1.14)
3.Емил Георгиев-11-в клас(1.15)

На 27.10.2016г по предварително изготвен план се проигра практическо занятие за  евакуация на учениците в ПГ" Проф.д-р Асен Златаров" от сградите, в които се провеждат учебни часове. Гимназистите бяха изведени на безопасно място в двора и наблюдаваха с интерес действията на огнеборците. Основната цел на занятието беше освен евакуацията на учениците и служителите от училищното заведение, да се синхронизират действията им с пожарникарите по овладяване на огъня. Макар и нереална, ситуацията изглежда като истинска, а служителите се оказаха подготвени как може да възникне пожар и как да реагират при пожар. Нагледно им бе показано двата вида пожарогасители в училището, кой кога се използва и демонстрираха пожарогасене.

27.10.2016г 

Днес,за поредна година, в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров” се проведе парти ,посветено на деветокласниците.”У дома сме”- това бе мотото на днешния празник, организиран от ученическия съвет,съвместно с преподаватели от гимназията.Директорът, г-жа Монева, пожела на всички ученици да чувстват училището като свой роден дом!За доброто настроение организаторите бяха подготвили много забавни игри,томболи,награди  и разбира се-много музика.Както на всяко парти,присъстващите се подкрепяха и с много вкусни лакомства,приготвени от ученици от гимназията.

Стартира дейността на клуб " Млад Доброволец" в гимназията. Клубът е създаден по проект " Твоя час" - финансиран по ОП"Наука и образование за интелигентен растеж" чрез европейските структурни фондове. Ръководител на клуба е инж. Нели Инджова.

Учениците ще се обучават по Първа долекарска помощ, ще се занимават в областите на социално-помощните дейности и социално-здравните проблеми.

НОВИ ИДЕИ


2015 г. / 2016 г.Съобщения

Съобщения

Програма за отбелязване на ДНИ НА ЗЛАТАРОВ


    По Национална програма "Оптимизация на училищната мрежа", модул "Рационализация на училищната мрежа от професионални училища" за 2014 г. в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ е извършен основен ремонт на тоалетни и санитарни възли в училищните сгради и в сградата на общежитието. Изградена е система за видеонаблюдение и соларна система за топла вода в общежитието. Ремонтирани са и оборудвани 20 броя стаи в общежитието с нови легла и бюра.

remont1


    По ПМС №340 от 27.10.2014 г. в гимназията беше ремонтиран покрива на втори учебен корпус, шлосерна и стругарна работилници.